Meriahkan #MyPinkRaya dengan resipi perayaan ini!

Keledek buah Melaka

Memerlukan:

Fusion MasterInspire Saucepan

Bahan-bahan:
  • 2 cawan tepung pulut
  • 200gm keledek direbus
  • Gula Melaka, potong kecil
  • 1/2 biji kelapa muda parut
  • Sedikit garam, gaul dengan kelapa parut
Cara-cara
  1. Keledek dilenyek menggunakan Fusion Masterâ„¢.
  2. Satukan keledek dan tepung pulut. Tambahkan sedikit air jika adunan kering.
  3. Bentukkan menjadi bebola dan letakkan gula Melaka di tengah-tengah.
  4. Ulangi proses ini hingga selesai.
  5. Selepas itu, didihkan air di dalam Inspire Saucepan.
  6. Setelah mendidih, masukkan bebola kedelek anda dan apabila bebola tersebut timbul, itu menandakan keledek anda sudah masak.
  7. Angkat dan toskan bebola keledek.
  8. Akhir sekali golek-golekkan buah Melaka anda di atas kelapa parut yang telah digaul, dengan sedikit garam.

Ketahui lebih resipi hangat!

Sertai Kami Hari Ini!